רמת הבטיחות בבתי קשישים נובעת בין היתר ממידת הקרבה לממ"ד. אפשר להתייעץ עם נציגי חברות סיעוד לגבי פרויקטים מן הסוג הזה, להשתמש בהם על מנת להעלות את ערך הנכס ולשלב אותם עם שיפוץ כללי בבית. הנה כל הפתרונות הרלוונטיים עבור גיל הזהב
חברות מיגון אחראיות על יצירת בית בטוח גם עבור קשישים ובני גיל הזהב. אם בעבר נהוג היה להתמקד רק בבטיחות האישית או באביזרים סיעודיים לסיוע ועזרה, הרי שכיום יש משמעות גדולה גם למרחבים מוגנים. המרחב המוגן הטוב ביותר בבתי קשישים הוא ממ"ד. את המרחב הזה צריך לבנות בבתים בכל רחבי הארץ וניתן לעשות זאת במגוון דרכים.
המטרה העיקרית של הממ"ד היא להגן על קשישים בשעת חירום מפני פגיעה של חומר נפץ מרסק. הממ"ד גם מגן מפני התקפות אוויר והתקפות טילים והוא מומלץ על ידי נציגי חברות סיעוד ברחבי הארץ. ממ"ד תורם למיגון מפני חומרי לחימה כימיים וגישה אליו בתוך הדירה מצמצמת משמעותית את זמן ההגעה.
היות ובחברות סיעוד מבינים היטב את המשמעות של בית בטוח עבור קשישים ובני גיל הזהב, יש כמה המלצות משותפות אליהן חשוב להתייחס:
א. הוספת ממ"ד לבית קיים – האפשרות הנפוצה היא להגדיל את שטח הדירה על ידי תוספת בנייה. זו אפשרות רלוונטית למי שיש לו אחוזי בנייה לא מנוצלים. הועדה המקומית לאישור אחוזי בנייה מתנה לעיתים את מתן ההיתר לניצול אחוזי הבנייה בהוספת ממ"ד, לכן חשוב להצטייד במסמכים הדרושים.
ב. הוספת ממ"ד ללא שימוש בהרשאת אחוזי בנייה – החל משנת 1992 נדרשים קבלנים להקים מרחב מוגן בכל בניין חדש. לאור תקנות אלו אפשר להוסיף ממ"ד לכל דירה קיימת וגם בבניינים ישנים. בבית משותף נדרשת הסכמה של 60% מבעלי הדירות, בעוד בבית פרטי התהליך קצר יותר.
ג. בניית ממ"ד נייד – הרבה חברות סיעוד ממליצות על בניית ממ"ד נייד. זהו ממ"ד יביל שנבנה במפעל ולאחר מכן מובל להתקנה בבית הלקוח. את הממ"ד ניתן להתחיל לבנות מרגע קבלת ההיתר מהרשות המקומית.
חשוב מאוד להבין את המגבלות החלות על קשישים במהלך הקמת ממ"ד בדירה בה הם גרים. יש להיערך לקראת תהליך השיפוץ והבנייה, לחשוב על פתרונות מגורים אלטרנטיביים ולהעניק לבני גיל הזהב את כל העזרה הסיעודית הדרושה.
כאן באה לידי ביטוי המומחיות של חברות סיעוד: אלו החברות היחידות שמסוגלות להקצות עזרה סיעודית לקשישים ברחבי הארץ. ניתן לתאם את העזרה עם תחילת הבנייה ועד תום ההקמה והשיפוץ. העזרה משפרת את איכות החיים של קשישים ומונעת עוגמת נפש. את הסיוע הסיעודי מתאמים בדרך כלל בני המשפחה לפי מצבו הבריאותי של הקשיש והדרישות הרפואיות.