אחת מהמערכות הרגישות ביותר אשר יכולות להיות בכל מבנה, היא כמובן מערכת הביוב. התפקיד של מערכת הביוב הוא לסלק החוצה את כל הפסולת שיוצאת מתוך פתחי הניקוז בתוך המבנה. השאלה היא כמובן, כיצד נוכל להיות בטוחים שהמערכת באמת בטוחה? איך נוכל למנוע תופעות של פיצוצים בצנרת, נזילות, סתימות, ואף תקלות חמורות עוד יותר? הנה כמה דגשים לבחינת הבטיחות של מערכת הביוב:
● מהו השיפוע במקום? – על מנת לבחון את הבטיחות של מערכת הביוב, יש לשים לב לשיפוע הטבעי שיש בקרקע. מדוע? על מנת שמערכת הביוב תתפקד בצורה תקינה, צריך שיהיה שיפוע מקסימלי של 10% לכל היותר. מה עושים במקומות תלולים יותר, שבהם השיפוע גבוה יותר? במקרים הללו, יש להתקין תוספים מיוחדים למערכת שנקראים מפלים, והם דואגים לזרימה התקינה. כך או כך – יש להקפיד על הנושא על מנת למנוע בעיות בהמשך.
● טיפול בסתימות קשות – אם ישנן הצפות קשות במיוחד, כנראה שיש סתימת ביוב, והוא לחלוטין לא בטוח לשימוש. במקרים הללו, כדאי להזמין ביובית בכדי לשמור על ביוב תקין ובטוח. ביובית היא בעצם משאית גדולה עם משאבה, אשר ניתן להחדיר לתוך קווי הביוב, וכך לשאוב את הביוב המציף ולעתים גם את הגורם שגרם לסתימה מלכתחילה. ניתן אף להזמין ביובית במקרה של מפגעים בטיחותיים חמורים – כמו למשל צמיחה של שורשים לתוך קווי הביוב.
● תכנון מול תשתיות אחרות – שימו לב שכאשר אתם מתכננים תשתיות ביוב למבנה, עליכם גם להתחשב בין השאר בתשתיות נוספות שיש במקום. כך למשל, צריך לשים לב האם ישנן תשתיות תקשורת או תשתיות חשמל במקום. שילוב בין תשתיות כאלו ללא הפרדה טובה, עלול לגרום לתקלות בטיחות חמורות במיוחד. לכן יש לדאוג למעקפים הולמים, כדי לשמור על כל התשתיות גם יחד.
שימו לב שהמפתח לבטיחות בביוב, קשורה כמובן בפניה לאנשי המקצוע שיעזרו לכם – בין אם אלו האנשים שיתכננו את קווי הביוב, אנשי מקצוע שיתפעלו ביובית, או אנשים שיכולים אפילו לעזור בפתיחת סתימות פשוטות.